Perspectives barcelonines.

Artículo de Ramon Ribera, aparecido en El Eco de Sitges, el 16 de Octubre de 2004.

«…Mira el paisatge com un nen que juga amb els binocles, se’ls posa del recés i descobreix les cases reculades, els espigons i els edificis que fugen cap a l’horitzó, empetitis i brillants, deixant un rastre allargassat i buit…»

paraules d`en Julià Guillmon, que trobem en el pròleg del catàleg publicat en motiu de l’exposició Andrés Moya. Galeria Artur Ramon. Espai Contemporain’ (Palla, 10. Barcelona).
Moya un pintor jove (no desconegut per la població sitgetana, on hi ha exposat) que a través del seu art, una trentena de pintures, realitzades entre els anys 2001-2004; ens vísiona tot un seguit d`àmplies i llunyanes perspectives de Barcelona: des
de platges, paisatges, carrers (com la Via Laietana que veiem en la fotografía), zona portuària, el bullici constructiu de la zona Fòrum i també algun apunt floral; unes imatges realistes, talment fotogràfiques, detallistes, miniaturístiques (que ens recorden les pinturas minucioses dels grans vedutistes italians del segle XVIII com Canaletto, Guardi i Bellotto entre d’a1tres), envoltades d’una atmosfera caimada sense estridències, tot en un aparent ordre, on la figura humana no hi té cap presència destacada, però on s`intueix que és el motiu d`una urb canviant, en transforrnació.

Fins el 6 de novembre. Ramon Ribera.

Artículo publicado en El Eco de Sitges sobre la exposición de A

Via Laietana, óleo de Andrés Moya

Otros trabajos relacionados: